%|%%|% %|%%|% %|%%|%

Cube

 

 

 

3D bekijken

 

 

 

Hoogste kwaliteitseisen

Het design model Cube is een nieuw ontworpen woning dat voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen.
De woning heeft in de woonkamer meestal twee schuifpuien en is voorzien van een plat dak met EPDM bedekking waar zonnepanelen op geplaatst kunnen worden.
Door ook gebruik te maken van de opties luchtwarmtepomp en zonnepanelen is de woning praktisch energieneutraal. Dit zorgt in combinatie met de optie vloerverwarming en de standaard zeer hoge isolatienorm voor een prettige en comfortabele woonbeleving.

 

 

 

Woning anno 2024

De Cube is een hoogwaardige gebouwde prefab woning dat zich kan meten met een luxe woning anno 2024. Dit model kan op iedere gewenste kavel als hoofdverblijf, luxe mantelzorgwoning of recreatiewoning worden geplaatst. De isolatie- en energienorm van de Cube is in de prefab bouw, gezien de wanddikte het hoogst haalbare. STARLINE HOME kan voor u de Cube volledig op maat uitwerken zodat deze qua uitstraling en indeling optimaal aansluit bij uw persoonlijke voorkeur. Maak een eigen plattegrond indeling van de Cube en wij bouwen deze voor u geheel op maat.

 

 

 

 

Voordelen van de Starline Cube

 • Design model
 • Overdekte veranda
 • Hoog plafond van minimaal 260cm
 • Verplaatsbaar per dieplader door geheel Europa
 • Praktisch energieneutraal uitvoerbaar (BENG)
 • Als prefab woning op elke kavel te plaatsen
 • Inclusief Bruynzeel keuken
 • Moderne materialen en afwerking
 • Kant- en klare levering
 • Inclusief badkamer op maat
 • Metaal zetwerk rondom in diverse kleuren leverbaar

 

 

 

 

 

Benieuwd welke keuzemogelijkheden er zijn?

 • Oppervlakte van 30m² tot circa 180m²
 • HR++ of Triple glas
 • Mechanische- of WTW ventilatie
 • Vloerverwarming of radiatoren
 • Luchtwarmtepomp van het merk Nefit of Daikin
 • Basis tot zeer luxe keuken 
 • Vloerafwerking hout of laminaat of pvc 
 • Badkamer met inloopdouche of douchecabine, enkele- of dubbele wastafel en (apart) toilet 
 • Zonnepanelen van 370 Wp met Solar Edge omvormer en optimizers per paneel
 • Hout- of pelletkachel
 • Kleur en materiaal binnenafwerking
 • Houten- Stenicolour- stucwerk- of kunststof buitenbekleding

 

  

 

 

Isolatie

Als het aankomt op isolatie, is STARLINE HOME een voorloper.
Dit ziet u terug in de toepassing van hoogwaardige isolatiematerialen en triple glas. Hoe hoger de Rc-waarde, hoe beter het materiaal isoleert en hoe gemakkelijker u de woning warm houdt in de winter of juist koel in de zomer. De STARLINE HOME Cube heeft niet alleen standaard een hoge Rc-isolatiewaarde voor het dak van ruim zes maar ook voor de vloer en wanden, deze is gemiddeld vijf.

 

 

Isolatie Passief huis

Op verzoek kan STARLINE HOME nu in het model Cube de wanden, vloeren en daken nog dikker uitvoeren met bijvoorbeeld totaal 180 mm PIR isolatie in de buitenwanden waardoor isolatienorm RC acht realiseerbaar is.

Deze isolatienorm met dikkere buitenwanden is standaard bij het model Cube met het passief plus pakket. Voor het verwarmen van deze woning tot 20 graden Celsius is er niet meer energie nodig dan 15 kWh/m² per jaar. 

 

 

 

 

Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG)

Op 1 januari 2021 hebben we in Nederland na 25 jaar de EPC als meetinstrument voor de energieprestatie van gebouwen verlaten en zijn we BENG als meetinstrument gaan gebruiken. De nieuwe regelgeving die moet zorgen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen.

De STARLINE HOME woningen kunnen allemaal voldoen aan de strenge nieuwe BENG norm. Wij maken al jaren gebruikt van de zeer stille en zuinige elektrische Nefit luchtwarmtepomp gecombineerd met vloerverwarming en voldoende zonnepanelen met SolarEdge optimizers en omvormer. Bovendien hebben al onze woningen een zeer hoge isolatiewaarde met hoogwaardige ventilatiesystemen waarbij tijdens de bouw ook sterk gelet wordt op het luchtdicht isoleren.

De Wet Voortgang Energietransitie (wet VET) is op 1 juli 2018 in werking getreden. De wet regelt onder meer dat de aansluitplicht voor aardgas vervalt. STARLINE HOME levert sinds 2018 al bijna 90% van haar woningen zonder aardgasaansluiting.

BENG berekening gemiddelde Starline Home woning

 

Stiller dan de stilste warmtepomp

Starline Home installeert de nieuwste Nefit Bosch Compress 5800I AW warmtepomp, een compleet nieuwe range monoblock warmtepompen op basis van gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290, oftewel propaan. Belangrijke pluspunten: hoge aanvoertemperaturen tot 75 graden en super stil met een geluidsniveau van de 5 kW warmtepomp van slechts 28,5 dB(A).  

 

 

 

 

Passief huis

Een passieve prefab woning, mantelzorgwoning of recreatiewoning is extra goed geïsoleerd, kierdicht uitgevoerd en voorzien van drievoudig glas met passiefhuis kozijnen. De eerste winst zit immers in warmte die in het stookseizoen wordt vastgehouden en niet verloren gaat.

Een passief gebouw kan met vrijwel alle materialen en constructie methoden worden gerealiseerd, waarbij naar mate er meer massa van materialen binnen de isolatie gebracht wordt, deze warmte opslaan en hiermee de temperatuur in het gebouw stabiliseert.

De passieve bouwmethode zegt niets over het materiaalgebruik maar gaat over het netto energieverbruik per vierkante meter en het maximale primaire energieverbruik per jaar. De schil van onze woningen worden derhalve met synthetische isolatie materiaal (PIR) geisoleerd. Op basis van een niet ademende gebouwschil zodat deze dampdicht is.

Passieve woningen zijn voorzien van zeer goede ventilatiesystemen met warmte terug winning (WTW). Door een bijzondere ventilatie-installatie wordt steeds even veel verse lucht ingebracht als vuile lucht wordt afgezogen. Daardoor kan de warmte van de verwarmde binnenlucht in het stookseizoen worden overgedragen aan de binnengebrachte frisse buitenlucht. Dit is een beproefde techniek die in het buitenland al decennia lang standaard wordt toegepast.

Een passief huis wordt op het zuiden georiënteerd. Afwijken van 20 tot 30 graden van het zuivere zuiden zijn nog toegestaan. De zuid oriëntatie maakt benutting van passieve zonnewarmte in het stookseizoen mogelijk. Maar in de zomer is die zuid oriëntatie nog belangrijker om oververhitting te voorkomen. De zonnebaan heeft hiervoor een interessant ingebouwd regelmechanisme. In het zuiden staat de zon in de winter veel lager aan de hemel dan in de zomer. Daardoor kan de winterzon gemakkelijk binnen komen en kan ongewenste zomerzon gemakkelijk worden buiten gehouden.

Een passieve woning heeft grote ramen aan de zuidkant en vaak kleinere ramen aan de noordzijde en is compact gebouwd om de hoeveelheid geveloppervlak zo beperkt mogelijk te houden.

Een passieve prefab woning, recreatiewoning of mantelzorgwoning heeft ook interne zonering. Dat wil zeggen dat ruimten waar warmte gewenst is aan de zuidkant liggen. Dat zijn: woonkamers, kinderkamers en dergelijke dus aan de zuidkant. Ruimten die warmte produceren of geen warmte nodig hebben liggen aan de noordkant. Dat zijn: keukens, trappenhuizen, bergplaatsen, garages en dergelijke.

 

 


 

 

Ventilatiewarmtepomp

In dit model Cube met het optionele passief plus pakket maken wij gebruik van de nieuwe Bosch Compress 3800i EW. Dit is een ventilatiewarmtepomp dus zonder buitenunit of bronboring. Deze warmtepomp is daarmee in een passief huis uitstekend geschikt om een fris en gezond binnenklimaat te creëren in combinatie met lage stookkosten. De binnenlucht wordt meerdere malen per dag ververst.

De Bosch Compress 3800i EW dekt in deze situaties met een vermogen van 1,6 kW het allergrootste gedeelte van de warmtevraag af op de watergedragen vloerverwarming in woningen tot 100m2. Eventueel kan deze luchtwarmtepomp bijverwarmen, zoals bij buitentemperatuur lager dan minus 15 graden onder nul door middel van een standaard 9 kW elektrisch element. De interne boiler zorgt voor voldoende warm water tot 186 liter.

 


  

   

 

 

 

Vijf standaard maten

Het model Cube kunnen wij in vijf standaard maten leveren: S60 (59m²),  M75 (75m² zonder veranda),  L100 (100m² met of zonder veranda), XL120 (120m² zonder veranda) of XXL (140m² met of zonder veranda). De meeste Cube modellen bestaan uit twee units (delen) die aan elkaar gekoppeld zijn met paspennen waarbij de overdekte veranda één is met de woning. Een koppeling van de units op locatie is ook noodzakelijk om deze formaten woningen nog over de weg te kunnen vervoeren. De maximale breedte die wij over de weg kunnen vervoeren is 5,04 meter met een lengte van maximaal 18 meter. Wij leveren de Cube turnkey, dat prefab is gebouwd in Reek, door geheel Europa. Dit model is ontworpen om gemakkelijk te kunnen voldoen aan o.a. het Nederlandse- en Duitse bouwbesluit 2021. Met de juiste fundering en gemeentelijke vergunning is de Cube op praktisch elk bouwperceel als woonhuis te plaatsen. Maar uiteraard is de Cube ook als recreatiewoning, mantelzorgwoning of praktijkruimte te gebruiken.

 

 

 

 

 

Plattegrond Cube S60

Download plattegrond

 

 

 

 

Plattegrond Cube M75

Download plattegrond

 

 

 

Plattegrond Cube L100

Download plattegrond 

Plattegrond Cube XL120

Download plattegrond

 

 

 

 

Plattegrond Cube XXL145

 

Download plattegrond

 

 

 

Maten en prijzen

 • Lengte: van 9 meter tot 15,5 meter
 • Breedte: van 4 meter tot 9 meter
 • Hoogte plafond: 2,60 of 2,75 meter
 • Dak: platdak EPDM
 • Vanafprijzen: S53-basicline € 119.711,-,  € S60 € 137.893,-,  M75 € 170.389,-,  L100 € 197.724,-,  XL120 € 221.852,-,  XXL145 € 258.095,- incl. btw (prijspeil 1-7-2024) overige maten en prijzen zijn op aanvraag
 • Passief uitgevoerd met passief plus pakket: (incl. passief kozijnen met triple glas, BENG (Bosch 3800i luchtwarmtepomp, zonnepanelen, isolatie Rc 8 rondom en WTW) vanafprijzen: S53 € 160.711,-,  L100  € 249.958,-,  XL120  € 286.384,-,  XXL145 € 349.561,-  (prijspeil 1-7-2024) overige maten en prijzen zijn op aanvraag 
 • De vanafprijzen zijn inclusief Bruynzeel keuken stelpost € 7.445,-, badkamer met douchecabine en toilet, standaard vloer- en wandafwerking, HR++ glas, cv-ketel met radiatoren
 • Meerprijs t.b.v. BENG energieneutrale woning: luchtwarmtepomp, zonnepanelen met SolarEdge, vloerverwarming, ventilatiesysteem circa € 265,- per m² met een minimum van € 19.950,- per woning (bij passief huis is dit standaard)
 • Opties: Triple glas, hout-of pellet kachel, tweede toilet, accu, zonneboiler, PVC vloer, airco, WTW ventilatie, schuifdeuren, inloopdouche etc.
 • Transport- en installatiekosten: afhankelijk van de transportafstand en het formaat woning (kosten-indicatie circa 4% van de woningkosten excl. aansluitkosten nutsvoorzieningen buitenzijde woning)
 • Fundering: op zandgrond d.m.v. aantal stelconplaten ca. € 4.000,-, overige op basis van strokenfundering, prijs op aanvraag
 • Installatiewerk nutsvoorzieningen buitenzijde woning: op aanvraag 

Download brochure

 

 

 

Contact

Wilt u kennismaken met de producten van STARLINE HOME en vrijblijvend een advies op maat?
Neem dan gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier of telefoonnummer 0486 - 47 50 12