%|%%|% %|%%|% %|%%|% %|%%|%

Landscape

 

 

Landelijk wonen

Schuurwoningen worden steeds populairder in Nederland. Afgeleid van het landelijk wonen op een boerderij, is dit een nieuwe trend in wonen: het wonen in een schuurwoning of zogenaamde boerderijwoning. De prefab schuurwoning model Landscape XXL 200 van Starline Home is een moderne en duurzame woning dat vooraf in de fabriek geheel compleet wordt geproduceerd inclusief keuken, badkamer, vloer- en wandafwerking. Prefab schuurwoningen bieden verschillende voordelen. De bouwtijd is veel korter en vrij van stress ten opzichte van traditionele bouwmethoden. Bij Starline Home wordt praktisch het gehele werk al in de fabriek gedaan. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook bouwkosten. Bovendien zijn prefab-huizen zeer duurzaam en kunnen ze worden aangepast aan de specifieke wensen van de bewoners. 

 

 

Landscape prefab schuurwoning

Dit model van Starline Home behoort in de Europese prefab bouwwereld tot het absolute topsegment als het gaat om degelijkheid, duurzaamheid en levensduurverwachting. Met moderne technieken, CNC machines en materialen bereiken we de meest optimale nauwkeurigheid. Elk detail is doorontwikkeld, getest en verbeterd, zodat we u slechts één kwaliteit garanderen: de Starline kwaliteit. 

 

 

 

  

 

 

 

Voordelen van de Landscape schuurwoning

 • Volledig op maat laten indelen en ontwerpen
 • Geen persoonlijke bouwstress 
 • Sleutelklare levering incl. keuken, badkamer, volledige wand- en vloer afwerking binnen en buiten
 • Hoogwaardige isolatie + 15% boven huidige eisen van de Nederlandse Rijksoverheid
 • Per 6 diepladers verplaatsbaar door geheel Europa 

 

 

 

 

Type dak 

Het model Landscape kan uitgevoerd worden met roevendak, dat is een schuinaflopend dak van ca. 50 graden overgaand in de gevel tot op maaiveld waarvan de bedekking bestaat uit stalen of zinken platen. Zo'n dak is in Nederland bekend onder de naam Felsdak. Het dak heeft geen dakgoten zoals bij een boerderij met een rieten kap. Deze daksystemen zijn weliswaar geprefabriceerd, maar worden bij dit model op de bouwlocatie door een gespecialiseerd bedrijf op ambachtelijke wijze binnen drie dagen aangebracht. Ook kunnen wij dit model leveren met een rieten dak of een pannendak door gebruikt te maken van knikpannen voor de overgang van het schuine dak naar de verticale gevel.

 

 

 

Biobased hout

Dit hout is ontwikkeld om de groeiende vraag naar tropisch hardhout duurzaam in te vullen. Door middel van een innovatieve techniek met biobased chemie wordt het snelst groeiende naaldhout ter wereld gemodificeerd. Hierdoor krijgt het de uitstraling en levensduur van tropisch hardhout. Het hout komt uit verantwoord beheerde bossen en nemen door hun snelle groei de meeste CO 2 op. In een kuub Radiata Pine zit 600 kg CO2 opgeslagen. Onder hoge druk wordt het hout in de kern geïmpregneerd met in water opgeloste bio-polymeren. Deze bio-polymeren worden vervaagd uit een bagasse (een afvalproduct van de suikerriet oogst). De vloeistof geeft dit hout een goudbruine kleur. Tijdens het verwarmen van het hout komt er een polymerisatie proces op gang. De bio-polymeren binden zich aan de houtcelwanden. 

 

 

 

 

Bruynzeel keukens

STARLINE HOME plaatst al ruim 30 jaar Bruynzeel keukens in haar woningen en deze worden geproduceerd in de keukenfabriek in Bergen op Zoom. De 250 enthousiaste medewerkers in deze fabriek dragen dagelijks zorg voor de kwaliteit en uitstraling van de keukenkasten. Van het lakken van de keukendeuren tot het boren van de scharnieren en van het in elkaar zetten van de kasten tot het verpakken voor een veilig transport: het gebeurt allemaal met veel zorg en aandacht, zodat je zo snel mogelijk van de nieuwe keuken kunt genieten. Niks is zo fijn als een mooie keuken die ook nog eens lekker werkt. Gewoon omdat alles klopt. Hij is handig ingedeeld, biedt voldoende bergruimte, is voorzien van slimme oplossingen en uitgevoerd in je favoriete stijl en kleuren. 

 

 

Staalskeletbouw

De bouwwijze van de Landscape is hoofdzakelijk staalskeletbouw, waarbij met stalen profielen zoals UNP liggers, kolommen en stabiliteitsvoorzieningen een dragend skelet uit staal wordt samengesteld. Vervolgens wordt de ruwbouw ingevuld met vloeren, houtskelet wanden, daken en gevels en afbouwelementen zoals trappen, keuken en badkamer. Deze scheiding van draagconstructie en afbouw biedt vrije indeelbaarheid van plattegronden en gevels. Door de hoge mate van prefabricage, de grote maatvastheid en de droge montage is de bouwsnelheid bij Starline zeer hoog, de voorbereidingstijd op de technische tekentafel is daarentegen langer. De woning wordt geheel prefab in Reek afgebouwd en dat vervolgens deels gemonteerd in zes units met zes diepladers naar uw bouwlocatie zal worden getransporteerd en geplaatst. Starline Home gaat vervolgens de woning en apparatuur in bedrijf stellen en wordt het dak zoals fels, pannen of riet gemonteerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Isolatie

Als het aankomt op isolatie, is STARLINE HOME een voorloper.
Dit ziet u terug in de toepassing van hoogwaardige isolatiematerialen en triple glas. Hoe hoger de Rc-waarde, hoe beter het materiaal isoleert en hoe gemakkelijker u de woning warm houdt in de winter of juist koel in de zomer. De STARLINE HOME Landscape heeft niet alleen standaard een hoge Rc-isolatiewaarde voor het dak van ruim zes maar ook voor de vloer en wanden, deze is gemiddeld vijf.

 

 

 

Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG)

Op 1 januari 2021 hebben we in Nederland na 25 jaar de EPC als meetinstrument voor de energieprestatie van gebouwen verlaten en zijn we BENG als meetinstrument gaan gebruiken. De nieuwe regelgeving die moet zorgen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen.

De STARLINE HOME woningen kunnen allemaal voldoen aan de strenge nieuwe BENG norm. Wij maken al jaren gebruikt van de zeer stille en zuinige elektrische Nefit luchtwarmtepomp gecombineerd met vloerverwarming en voldoende zonnepanelen met SolarEdge optimizers en omvormer. Bovendien hebben al onze woningen een zeer hoge isolatiewaarde met hoogwaardige ventilatiesystemen waarbij tijdens de bouw ook sterk gelet wordt op het luchtdicht isoleren.

De Wet Voortgang Energietransitie (wet VET) is op 1 juli 2018 in werking getreden. De wet regelt onder meer dat de aansluitplicht voor aardgas vervalt. STARLINE HOME levert sinds 2018 al bijna 90% van haar woningen zonder aardgasaansluiting.

BENG berekening gemiddelde Starline Home woning

 

 

Stiller dan de stilste warmtepomp

Starline Home installeert de nieuwste NEFIT / BOSCH Compress 5800I AW warmtepomp, NEFIT / BOSCH heeft een compleet nieuwe range monoblock warmtepompen op basis van gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290, oftewel propaan. Belangrijke pluspunten: hoge aanvoertemperaturen tot 75 graden en super stil met een geluidsniveau van de 5 kW warmtepomp van slechts 28,5 dB(A).  

 

 

 

 

 

 

Download begane grond

 

   

Download verdieping

  

  

Maten en prijzen

 • Lengte: 13,6 meter inclusief overstek
 • Breedte: 8 meter
 • Hoogte plafond: begane grond 2,60 cm, eerste verdieping 2,45 cm
 • Dak: Felsdak (in 3 kleuren leverbaar), Riet of Pannen met knikpan
 • Vanafprijzen: XXL200 BENG energieneutrale woning uitgevoerd € 469.750,- incl. btw (prijspeil 1-3-2024) overige indelingen en prijzen zijn op aanvraag
 • De vanafprijzen zijn inclusief Bruynzeel keuken stelpost € 9.890,-, badkamer met inloopdouche en toilet, standaard vloer- en wandafwerking, HR++ glas, luchtwarmtepomp, zonnepanelen
 • Transport- en installatiekosten: afhankelijk van de transportafstand en het formaat woning (kosten-indicatie circa 4% van de woningkosten excl. aansluitkosten nutsvoorzieningen buitenzijde woning)
 • Fundering: op een strokenfundering, prijs op aanvraag
 • Installatiewerk nutsvoorzieningen buitenzijde woning: op aanvraag

  

Download brochure